Movies

De volgende films worden vertoond tijdens het Surf ‘n Beach filmfestival 2013:

Chasing Mavericks (MAIN MOVIE)

Na enige aarzeling belooft de ervaren surfer Frosty om de jonge, getalenteerde Jay alle kneepjes van het surfen bij te brengen. Terwijl Jay tijdens het uitputtende trainingsregime van Frosty wordt klaargestoomd voor de hoogste golven, groeit de band tussen de jongen en zijn mentor. Beiden putten hieruit de kracht om met hun dagelijkse problemen om te gaan. Frosty leert om een betere vader te zijn voor zijn kinderen en Jay krijgt de steun die hij thuis mist. Maar als Jay uiteindelijk de levensgevaarlijke golven van Mavericks in peddelt, zal hij zich toch echt in zijn eentje moeten redden.

De titel van deze surffilm verwijst naar een surfspot aan de kust van Californië waar immens hoge golven kunnen ontstaan en waar slechts de beste ‘Big Wave riders’ ter wereld het water in durven.

Een film over zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, moed & reflectie – gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Klik hier voor de trailer

Groundswell
Ondanks het grote risico voor het milieu, en tegen de wensen van de meeste Britse Colombianen en Aboriginals in, wil het Enbridge Northern Gateway project toch ruwe olie pompen van Alberta tot de Brits Colombiaanse kust, om de markten in Azië en Californië te voorzien. Raincoast Conservation Foundation laat in samenwerking met filmmaker Patagonia en surf ambassadeur Chris Malloy zien, wat er allemaal op het spel staat.

A small film, making a big stand

Klik hier voor de trailer

A deeper shade of blue
Het beste surf verhaal ooit verteld! Dit is geen standaard surf film; deze film gaat over de diepste roots van de surf lifestyle; de drank om te surfen in het onderbewustzijn; in oude lore; over de ontwikkeling van surfboards en de lifestyle door de eeuwen heen; verteld door de mensen die eeuwig op zoek zijn naar een verblijdende relatie met de natuurwereld.

In elf in elkaar verweven hoofdstukken worden ‘s werelds beste surfers van nu gelinkt aan hen die hen voorgingen. Het laat zien wat het werkelijk betekent om een surfer te zijn, en het toont de diepe onderliggende kracht van de hedendaagse surf cultuur.

The ‘Ha’ in ‘Aloha’ stands for ‘Breath of life’

Klik hier voor de trailer

SOLO – lost at sea
In 2007 probeerde Andrew McAuley het onmogelijke; de oversteek over zee tussen Tasmanië en Nieuw Zeeland; alleen en op een kayak. Zijn dagelijkse ervaringen werden samengevat in een liveblog dat hij bijhield tijdens zijn adembenemende en angstaanjagende tocht over een van ‘s werelds meest verraderlijke oceanen. Andrew is nooit meer teruggevonden, maar zijn beeldmateriaal gaat de hele wereld over. Een indrukwekkende documentaire die doet beseffen dat iedereen ooit sterft, maar slechts weinigen hebben echt geleefd.

Klik hier voor de trailer

Jaws – Changing the game
De docu Jaws ‘Changing the game’ neemt je mee in de wereld van een kleine groep ‘Big Wave Surfers’, die allemaal surfen op de beroemde spot ‘Pe’ahi’ ofwel ‘Jaws’ aan de Noordelijke kust van Maui. Slechts enkele gemotiveerde surfers, die horen tot de top van de wereld, hebben bereikt wat altijd voor onmogelijk werd gehouden; de enorme golf Jaws rijden, zónder hulp van een jetski.

Volg DK en Shaun Walsh, Marcio Freire, Danilo Couto, Jeff Rowly, Albee Layer, Matt Meola, Ian Walsh en vele anderen, door de historische winter van 2011-2012.

Klik hier voor de trailer

Come Hell or High Water
Deze film neemt je mee in de wereld van het bodysurfen! Het biedt een unieke kijk achter de schermen, waar de cultuur, schoonheid en ‘simplicity’ van deze sport kenbaar wordt gemaakt op de mooiste locaties, verteld door de bodysurfers zelf, die deze lifestyle in hun leven hebben opgenomen.

Malloy is vooral bekend om zijn ervaring in het water als surfer. Zijn ontdekkingsreis in de wereld van het bodysurfen begon ca. 10 jaar geleden toen hij een ‘nieuwe verbinding’ wilde leggen met de oceaan. Dit kon door bodysurfen; ‘Het draait om diep ademhalen en je stevig afzetten in de ‘big blue sea’, aldus Malloy.

Klik hier voor de trailer

Comments are closed.